18 kage med biler

Chokoladekage

  • 5 spsk Kakao
  • 200 gr mel
  • 250 gr sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knsp Salt
  • 2 æg
  • 100 gr smelted smør
  • 2 dl mælk

Bland første alle de tørre ingredinser sammen, og tilsæt derefter resten af ingredienserne, pisk til der ikke er flere klumper. Del i 1 eller 2 små runde forme og 1 rektangel form og bag ved 180 grader, til de er gennembagte.

Saltcaramel

  • 200 gr sukker
  • 1,5 dl fløde
  • 50 gr smør (stuetemperatur)
  • 1 tsk salt

Smelt sukkeren til den er karamelliseret, pas på den ikke bliver brændt. Tilsæt smøren lidt af gangen og derefter fløden, og til sidst salten.

Chokoladesmørcreme

  • 100 gr smør (stuetemperatur)
  • 250 gr flormelis
  • 50 gr kakaopulver
  • 0,5 dl mælk

Pisk alle ingredinserne sammen til man har en luftig smørcreme.

Samling 

  • 100 gr chokolade
  • Chokoladesmørcreme (stuetemperatur)
  • Royal icing el. smørcreme (denne opskrift)
  • Biler (Kage figurer)
  • Saltkaramel (stuetemperatur)
  • Afkølet Chokoladekage
  • Chokolade kage krummer (overskudet når man skærer kagen ud i en form)

Skær kagerne ud så det bliver til et 18 tal. Lav en rille/fordybning i midten af alle delene. Smelt chokoladen (gerne tempereret). Fordel saltkaramel hele vejen rundt i fordybningerne og hel derefter chokoladen ovenpå karamellen. Køl i 10 minutter. Smør hele kagen/kagerne med chokoladesmørcreme. Køl i mindst 20 minutter. Smør derefter et til lag med chokolade smørcreme og drys kagekrummer på toppen (som vej) og punt med hvis smørcreme og biler/figurer.

 

 

IMG_4207

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *