Æblekanel cupcakes med kanelmarengs

Opskrift til 12 cupcakes 

Æblemuffins

  • 200 gr mel
  • 10o gr sukker
  • 100 gr smeltet smør
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • 1/2 dl mælk eller vand
  • 1 knsp salt
  • 1 vaniljestang
  • 1 stor eller 2 små æble(r)

Topping 

  • 4 æggehvider
  • 200 gr sukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 10 dråber mandel essens
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk citronsaft
  • 12 æblechips (1 æble i tynde skiver, tørret i ovn eller dehydrator)

Bland alle ingredienserne på nær æble sammen til muffindejen, pisk til der ikke er flere klumper. Riv æblet på et groft rivejern, og vend i dejen. Fyld 12 muffinforme med dej og bag ved 200 grader i ca. 15-17 minutter.

Til toppingen skal æggehviderne først piskes til bløde toppe, derefter tilsættes sukker og der piskes videre ca 5 minutter. Rør til sidst citronsaft, kanel og mandelaroma i. Kom marengsen i en sprøjtepose og  top de afkølede muffins med marengs og pynt med kanel og æblechips.

img_5486

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *