Amerikanske pandekager med peanutbutter og chokolade

Amerikanske pandekager kan meget nemt varieres i utallige smags kombinationer, her en mere klassisk amerikansk kombination med chokolade og peanutbutter.  Fyldet kan nemt udskiftes, med fx nødder eller frugt (og kan med fordel blandes ind i dejen før stegning, men undgå det hvis der bruges meget sukkerholdige ingredienser som chokolade eller marcipan)

Opskrift på 3-4 pandekager (1 person)

Dej

  • 1 æg
  • 0,75 dl mælk (el. vand)
  • 1 tsk olie el. smør (jeg brugte kokosolie)
  • 1 dl mel (jeg brugte 1/2 hvedemel og 1/2 grahamsmel)
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt

Fyld/stegning

  • Ca. 1 spsk peanutbutter
  • Ca. 15 gr chokolade (jeg brugte 77%)
  • Olie eller smør til stegning (jeg brugte kokosolie)

Bland æg, sukker og olie, tilsæt mælk og derefter mel, salt og bagepulver. Hak chokoladen. Hæld en klat dej ud på en mellem varm pande med lidt fedtstof, fordel hurtigt chokoladen og peanutbutteren i den flydende dej inden den sætter sig, (hæld evt. lidt ekstra dej over for at dække fyldet). Vend pandekagen og steg færdig på den anden side.

img_5380

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *