Avokadomad med pocheret æg og koriander pesto

Korianderpesto

  • 2-3 bundter koriander (med stængler)
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk soya eller fiskesauce
  • 2 fed hvidløg
  • saft fra 2 limefrugter
  • 1 tsk honning
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5-1 dl. neutral olie eller vand

Kom alle ingredienserne i en minihakker eller blender, blend til en fin pesto og juster konsistensen med ekstra vand eller olie. Smag evt. til med ekstra salt.

Pestoen kan bruges som her på en avokado mad med æg. Den kan fx. også bruges som smagsgiver sammen med fisk eller rejer. Den kan også bruges som topping på en salat eller nudelret.  

Avokadomad med Porcheret æg (1 person)

  • 0,5 moden avokado
  • 1 stk rugbrød
  • 1 æg
  • Salt og peber
  • 1-2 tsk koriander pesto
  • chilisauce

Skær avokadoen i tynde skiver. Rist evt. rugbrødet. Porcher ægget i en gryde med vand i 3-4 min, så æggeblommen stadig er flydende. Anret maden og top med koriander pesto, salt, peber og evt. chilisauce.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *