Bagte søde kartofler med chili sin carne

Chili sin carne (4 portioner)

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk korianderfrø
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 0,5 chiliflager
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 dåse hakkedetomater
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 dl gule linser
  • 1 dl rød quinoa (eller hvid)
  • 5 dl vand
  • 3 dl kogte bønner (jeg brugte røde mungbønner)
  • 10 gr 80% chokolade
  • Salt

Hak løg og hvidløg fint. Kom olien i en gryde og rist alle krydderierne af og steg løgene et par minutter. Kom tomatpureren i og rist den let af inden de hakkede tomater også kommes i. Skyl linser og quinoa, kom de i gryden sammen med vandet, Lad retten simre under låg i 30 min. Tilføj de kogte bønner samt chokolade og smag til med salt.

Bagte søde kartofler med topping 

  • Søde kartofler +lidt olie
  • Chili sin carne (en anden opskrift på chili sin carne uden linser og quinoa)
  • Forårsløg
  • Koriander
  • Skyr, creme fraiche eller som har hvor jeg brugte most hytteost
  • Chiliflager

Vask de søde kartofler, fordel lidt olie på alle kartoflerne, skær et snit i toppen af dem, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 30-60 afhængigt af størrelsen, stik i en kartoffel med en kniv for at mærke om den er helt blød og mør eller om den skal have længere tid.

Hak foråsløg fint og top de møre, bagte, søde kartofler med alle ingredienserne, og krydder evt. med salt, peber og chili

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *