Bánh Xèo

3-4 personer (en eller to pandekager):

Bánh Xèo:

  • 2 dl Rismel
  • 1 dl kokosmælk
  • 2 dl vand
  • 1 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk salt
  • 3-4 spsk
  • 150 gr rå rejer (store uden skal, eller små med skal som man også ofte gør i Vietnam)
  • 150-200 gr svinekød (jeg brugte koteletter, i strimler)
  • 2 håndfulde Bønnespirer

Tilbehør:

  • Salatblade (fx romainesalat)
  • Koriander
  • Thai basilikum
  • Evt. mynte og friske ruller

Bland rismel, kokosmælk, vand, gurkemeje og salt, bland til der ikke er nogle klumper. Varm en meget stor pande (for én stor pandekage) eller en mellem-stor pande (for 2 mindre pandekager), man kan også lave en masse små Banh Xeo.  På en meget varm pande med 1-2 spsk olie tilsættes rejer og svinekød, lad det stege 1 minut, tag kødet fra og fordel Bánh Xèo dejen på den meget varme pande med det samme tilsættes kødet igen, løsen pandekagen i siderne og fordel 1 spsk olie langs kanten af pandekagen, så den bliver sprød uden at brænde på. Kom bønnespirer i midten, fold den på midten og steg videre et par minutter ved middelvarme, tilsæt evt. lidt ekstra olie langs kanten.

Sylted grøntsags dip 

  • 200 gr gulerødder (i julienne el. groft revet)
  • 200 gr kinaradise (i julienne el. groft revet)
  • 0,5 dl ris eddike
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl fiskesauce
  • 1 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske chilier (gerne bird eye)

Hak chili og hvidløg fint. Varm sukker og de flydende ingredienser i en gryde og bland med de resterende ingredienser, lad dem trække i mindst en time. (den kan holde sig et par uger på køl)

Spises fx. ved at brække pandekagen i mindre stykker, og lave små pakker/ruller med salatblade, krydderurter og syltede grøntsager, og dyb i dressingen/dippen fra de syltede grøntsager.

Her en mindre Banh Xeo som blev lavet på en meget varm pande til Cooking Class i Hoi An.

Her blev den spist som en “taco” med rispapir og fyldt med salat og urter 

En virkelig lækker og stor Banh Xeo på en Bánh Xèo restaurant i Saigon. 

Server gerne på klassisk vietnamesisk vis med friske forårsruller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *