Site Loader

IMG_6000

Til min konfirmation havde jeg lavet et kagebord til dessert, og disse macarons var en del af kagebordet.

Macarons bunde (ca. 80 stk.)

  • 180 gr mandelmel (FINT blendede smuttede mandler)
  • 170 gr flormelis
  • 6 æggehvider
  • 150 gr sukker
  • Rød orange pulverfarve (man kan også bruge pasta farve)

Pisk æggehvider og sukker luftig og til det danner bløde toppe. Bland mandelmel, flormelis og pulverfarve sammen og vend det derefter i æggeblandingen. Mas dejen mod kanten af skålen til den har den rette konsistens ikke for tyk og ikke for tynd ( ca. 30 til 40 gange).  Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen i 50 lige store cirkler. Jeg synes at det er nemmest at tegne en skarpelon på et papir og ligge det under bagepapiret mens man sprøjter dejen ud. Efter de er sprøjtet ud skal man banke under den. enten ved at gøre det med hånden eller banke forsigtigt ned i bordet. Prik også de luft bobler man kan se, ud med en knappenål. Lad macarons´ene tørre i 30 min. ved stuetemperatur. Og bag dem ved 150 grader i ca. 13 minutter en plade af gangen.

Chokolade ganache

  • 200 gr Mørk ckokolade (jeg brugte 70%)
  • 3 dl piskefløde
  • Skal fra 1-2 øko blodappelsiner (hvis ikke man kan finde blodappelsin så brug en normale appelsiner)

Hak chokoladen fin og smelt fløden til lige under kogepunktet.Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt til det er blevet en homogen masse, tilsæt derefter blodappelsinskallen og stil den på køl i mindst 6 timer, gerne natten over. Efter den har stået på køl skal den piskes lift luftig og kom den derefter i en sprøjte pose og sprøjt det i macarons´ene og saml den forsigtig efter størrelse (hvis de nu ikke er helt ens)

 

Mia

One Reply to “Blodappelsin macarons – en del af desserten til min konfirmation”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.