Bøf bearnaise med ovnbagte kartofler

 

Bearnaise sauce (ca. 4 pers)

  • 4 æggeblommer
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 1 bundt estragon
  • 1 skalotteløg
  • 250 gr. smør
  • Salt og hvid peber

Hak skalotteløg og halvdelen af estragonen og lad det små kage sammen med eddiken i 5 min. Kom smøret op i en gryde og smelt det ved lav varme og lad det klare. Si estragon og løg fra eddiken og lad eddiken køle lidt af. Pisk den lune eddike og æggeblommer over svag varme til det er luftigt, begynd derefter at komme det klarede smør i lidt ad gangen (få ikke det hvide med) Smag til sidst til med salt og peber

Hvis den skilder:

Den kan meget nemt reddes hvis den skilder (i de fleste tilfælde) Man kan komme en isterning i og røre forsigtigt. Ellers kan man komme en æggeblomme i og piske kraftigt til at den samler sig.

Ovnbagte kartofler

  • 1 stor bagekartoffel per pers.
  • salt
  • olie
  • krydderier efter smag

Vask kartoflerne og skær dem i enten både eller stænger, kom dem op på en bageplade og fordel olie, salt og krydderier ud over kartoflerne og bag dem i ovnen ved 210 grader i 20 min. (hold øje med dem)

Bøffen var i dette tilfælde en t-bonestaek som blev grillet til den var medium

IMG_0507

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *