Bun cha

Bun cha er en ret fra Nordvietnam som vi fik et par gange mens vi var i Vietnam (Hanoi, Nordvietnam). Det er mest en frokost ret. Den består af friterede forårsroller med krabbe og svinekød, grillet mini “frikadeller” i sauce, risnudler og en masse friske grøntsager. Det er en super lækker ret og en af de bedste retter og streetfood retter vi fik i Vietnam.

IMG_0717
VI fik blandt andet retten på denne “street-restaurant” i hele 5 etager (fyldt med mennesker, det var nok et populært sted), maden smagte også virkelig godt.
IMG_0897
Et andet sted var vi fik retten hele to gange var ved dette sted som faktisk lå lige over for vores hotel. Det var også super lækkert, det skal også siges at vi alle gange kun har bestilt til en person da de var temmelig store.

IMG_0905

Bun Cha består af:

  • Friterede forårsroller med krabbekød, hakketsvinekød, glasnudler og nogle andre ting som fintsnittede grøntsager. Det hele er pakket ind i en slags rispapir (det er ikke det samme som til friske roller)
  • Grillet kød, primært grillede mini frikadeller/fladekødboller, lavet af svinekød blandet sammen med noget salt/sukker/løg, eller noget i den stil, de griller kødet i sådan nogle flade net (bliver også brugt til fisk). Der var også grillet svinekød, som nogle steder var meget fedt.
  • Kødet lå en en slags sauce med fiskesauce, som er blandt andet er lavet af fiskesauce, sukker, vand, eddike… og nogle tyndeskiver af gulerødder og en anden grøntsag.
  • Risnudler, smger ikke af så meget i sig selv men hvis man dypper dem i saucen og spiser dem sammen med de andre ting bliver det lækkert.
  • Friske krydderurter og salat (+vandspinat stængler i tynde strenge/skiver). Der var faktisk flere af de krydderurter der blev serveret som vi ikke kunne lide da de var meget bitre eller havde en kraftig smag.

Man spiste retten ved at dyppe nudler og grøntsager i saucen og derefter komme det i sin egen skål og evt. krydre med chili (det var sådan vi så de lokale spise det, og sådan vi gjorde)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *