Chicken wings med sweet potato fries og coleslaw

Opskrift til ca. 4 personer:

Kyllingevinger:

  • Kyllingevinger (ca. 8 pr. person)
  • 1,5 dl Mel
  • 0,5 Paprika
  • 1 knsp Røget paprika
  • 0,5 tsk fint salt
  • Olie i fritering
  • 2 spsk chilisauce (fx Sriracha)
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 tsk honning
  • 1 knsp salt

Bland mel med salt, paprika og røget paprika. Paner kyllingevinger i melet. Friter kyllingen ved 160-170 grader i 5-6 minutter til de er gyldne. Lad kyllingevingerne køle lidt af på fedtsugende papir. Bland først chili, æbleeddike, honning og salt. vend derefter hurtig de fritterede kyllingevinger i chilidressingen.

Sødekartoffel fritter:

  • 4 store eller 8 mindre søde kartofler
  • Olie til fritering
  • Fint salt

Skræl evt. de søde kartofler. Skær den i stave. Varm olien til 160 grader og friter kartoflerne i 4-5 minutter, tag dem op af frituren og lad dem køle af. Friter til sidst fritterne ved ca. 185 grader i 2 minutter eller til de bliver gyldne og sprøde. Kom de færdig fritter på fedtsugende papir og drys med salt.

Coleslaw:

  • 1 lille spidskål (eller 1/2 hvidkål)
  • 3-4 gulerødder
  • 1 dl mayonaise
  • 2 dl skyr eller cremefraiche
  • 1 tsk god grov sennep
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 tsk æbleeddike
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • Friskkværnet peber

Snit kål og gulerødder i fine strimler. Bland dressingen og smag den til. Bland dressingen med snittet kål og gulerødder, lad gerne coleslaw´en  trække i en time.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *