Chili sin carne med tilbehør

Opskrift til ca. 4 personer

  • 300 gr tørrede bønner (fx hestebønner og hvidebønner) udblødt og kogt efter anvisning på pakken.
  • 2 dåser hakket tomat
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 knsp kanel
  • 1 knsp kardemomme
  • Ca. 0,5 tsk Tørret chili eller efter smag
  • 0,5 l. grøntsagsfond
  • salt
  • 20 gr mørk chokolade (70-80%)

Hak løg og hvidløg, steg dem i olie sammen med alle krydderierne i 2 minutter, tilsæt tomater og boullion og lad det simre i 20 minutter. Tilsæt bønner, chokolade og smag til med salt og evt. mere chili.

Tilbehør

  • Vilde Ris
  • Blandet babysalat
  • Citron saft
  • Avokado
  • Chiliflager
  • Creme fraiche

Anret med ris og salat med citron saft og avokado, server evt. med chiliflager hvis man ønsker lidt ekstra styrke.

I steden for ris kan man også servere med fx bagte søde kartofler som her med chili sin carne med quinoa og linser

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *