Chokolade, kaffe cupcake

Chokolademuffin ca. 12-14 stk

  • 200 gr blødt smør
  • 200 gr sukker
  • 200 gr mel
  • 1 vanilje sukker
  • 2 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  •  0,5 tsk natron
  • 3 spsk bagepulver
  • 150-200 gr mørk chokolde

Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding, pisk 1 æg i ad gangen. Bland alle de tørre ingredienser og sigt dem. Bland de tørre ingredienser i sukker blandingen sammen med mælken, rør til der ikke er flere mel-klumper. Hak chokoladen groft og vend det i. Kom dejen i muffinforme og bag dem i ovnen ved 180 grade i 12-15 minutter.

Chokolade-kaffe smørcreme 

  • 200 gr blødt smør
  • 350 gr flormelis
  • 50 gr smeltet mørk chokolade
  • 2-3 spsk stærk kaffe

Pisk ingredienserne på nær chokoladen til det bliver luftig, tilsæt chokoladen mens der piskes. Kom smørcremen i en sprøjtepose, pynt de afkølede muffins med smørcreme, krystalliseret chokolade, chokoladeflager, kaffebønner og guldflager.

 

Krystalliseret mørk chokolade 

  • 100 gr mørk chokolade
  • 100 gr sukker
  • 100 gr vand

Hak chokoladen fint. Kog vand og sukker op til at temperaturen rammer 130 grader, når den gør det piskes der kraftigt samtidig med at chokoladen kommes i.

 

 

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *