Site Loader

Her er en anden opskrift op hvordan man kan bruge noget tørt, kedeligt eller frisk rugbrød. Opskriften her på små choko-rug rækker til ca 10 små boller som kan holde sig friske i et par dage. Opskriften er løse mål og kan varieres i flere udgaver, man kan fx tilsætte nødder, tørrede frugt eller tranebær. man kan også trille bollerne i andet end blandede kerner fx hakkede nødder, en slags frø eller kerner eller man kan drysse med havregryn på toppen, mulighederne er mange.

  • 250 gr rugbrød
  • 250-300 gr vand (afhængigt af hvor tørt brødet er)
  • 50-100 gr mørk chokolade alt efter hvor meget man ønsker
  • 1 dl havregryn, grahamsmel eller hvedemel
  • Blandede kerner til topping (fx. solsikke, hørfrø, sesam og birkes)

Udblød rugbrødet i vandet i mindst 1 timer, rør lidt rundt undervejs og “mos” rugbrødet. Hak chokoladen og bland rugbrødsmassen med mel/gryn og chokolade, form små boller med 2 skeer og tril dem gerne i kerneblandingen. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 15-17 minutter ved 200 grader.

Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.