Coq au vin med kylling

Opskrift til 4 personer 

  • 1 hel kylling eller 4 hele lår (over- og underlår) eller hane 
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1,5 tsk salt og et knsp. peber
  • 2 spsk hvedemel
  • 6 gulerødder
  • 1/2 knoldselleri
  • 200 gr champignon
  • 1 flaske rødvin
  • 2 stilke timian
  • 2 blade laurbærblade
  • Godt brød til servering

Hvis man vælger at bruge en hel kylling deles den i 4-8 stykker. Steg kyllingestykkerne i halvdelen af fedtet  til de får en gylden farve, tag kyllingen op når den er blevet stegt. Hak løg og hvidløg i grove stykker, steg dem i det resterende fedt ved lav til middel varme til at de bliver gennemsigte. Kom melen ned i gryden sammen med løg ved middel-høj varme, rør rundt mens melen gennemvarmes. Tilføj først 1 dl vin og derefter resten. Kom kylling, salt, peber, timian og laurbærblade ned i gryden og lade den simre under låg 1-3 timer, 30 minutter før servering kommes gulerødder og knoldselleri skåret i grove stykker samt hele champignon ned i gryden til resten af retten.

Retten er rigtig god at gange op, lave en stor portion enten til gæster eller til dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *