Site Loader

 Dhal med grøntsager (4 portioner)

  • 3 dl røde linser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 6 dl bullion eller vand
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk kokosolie (eller anden olie)
  • 3-4 store gulerødder
  • 3-4 store spidskålsblade
  • 2 dl kokosmælk
  • 1-2 tsk salt

Krydderier

  • 1 tsk stødt spidskommer
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk garam masala
  • 1 knsp kanel
  • 1 knsp stødt chili

Servering

  • Yoghurt
  • Koriander
  • Fint hakkede forårsløg
  • Chilisauce eller tørret chili
  • Tomater skåret i mindre stykker

Hak løg og hvidløg fint. Steg det ved middel varme i olien i en tykbundet gryde i et par minutter, tilsæt derefter krydderierne og steg videre et par minutter. Skyld linserne i koldt vand og riv gulerødderne på et groft rivejern. Kom linser, tomater, bullion/vand, kokosmælk og gulerødder op i gryden sammen med løgene og krydderierne, lad det hele simre under låg i 30-45 min. Snit spidskålen fint og kom det op i dhalen, smag til med salt og server.

Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.