Fasanbryst, gulerodspure og kartofler

Stegt fasanbryst, gulerodspure, små bagte, sprød broccoli og gulerod, timian kartofler og sauce
Stegt fasanbryst, karamelliseret gulerodspure, små bagte, sprød broccoli og gulerod, timian kartofler og sauce

opskrift til 2 personer

  • 5 store gulerødder (4 til pure og 1 til topping/salat)
  • lidt fløde
  • lidt vand
  • salt
  • Peber
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk smør (til pure)
  • 2 spsk smør (til sauce)
  • 1 buket broccoli
  • 2 fasanbryster
  • små kartofler
  • olivenolie
  • timian
  • lidt rødvin
  • 1 dl. god boullion
  • isvand

Skræl og skær gulerødderne i mindre stykker, varm i 1 spsk smør og 1 spsk honning i en gryde til det karamellisere, tilsæt gulerødderne og derefter lidt vand og lidt fløde lad det koge under løg i ca. 10 min. blend pureen og smag til med salt.

De små kartofler vaskes og blandes med ca. 1 spsk olie, groft salt og timian. De bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 min. (stik med en kødnål for at mærke om de er møre)

Gulerod og broccoli vaskes, skæres i tynde skiver på en mandolin og lægges i isvand.

Krydder fasanbrysterne med salt og peber og steg den på en pande ved høj varme med olie (evt. sammen med en kvist timian og et par fed hvidløg) ca. 2 min. på hver side. lad dem hvile et par minutter

På panden heles boullionen og rødvinen på, lad det koge lidt og tilsæt smørret under omrøring, saucen smages til med salt og peber.

Anret og server.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *