Granola brud

Opskrift på 50-60 granola brud: 

  • 250 gr brunfarin
  • 250 gr honning
  • 100 gr smør
  • 700 gr grovvalsede havregryn
  • 400 gr nødder (jeg brugte 200 gr mandler og 200 gr hasselnødder)
  • 150 gr mørk chokolade

Smelt smør sammen med honning og brunfarin i en gryde eller i microbølgeovnen. Hak nødderne groft. Bland havregryn og nødder med sukker blandingen. Rør godt rundt så alle havregrynene er dækket med honning/sukker. Blandingen kommes ud på i en bradepande klædt med bagepapir, og “mases” så den blive lidt mere fast og sammenhængende. Kom bradepanden i ovnen og bag i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter. Lad granolaen køle helt af inden den brækkes i stykker.

Hak chokoladen og temperer den, fordel chokoladen på granolabrudene. Enten i striber med et kornet, eller dyb den ene side i chokolade.

Hvis man ønsker at lave normal granola kan blandingen bare røres rund i, inden den køler af og bliver sprød. Eller knuses når den er blevet sprød.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *