Site Loader

Opskrift til ca. 30 stk.

  • 400 gr hakket kylling
  • 4 forårsløg (det grønne) – finthakket
  • 1 spsk revet ingefær
  • 3 fed hvidløg (revet el. hakket)
  • 0,5 dl soya
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk østersauce
  • 2 dl fint snittet kål (fx. kinakål)
  • 1 tsk sukker
  • 2 store røde chilier (milde) – finthakket
  • 0,5 tsk salt
  • ca. 30 stk gyoza dej + lidt vand el. sammenpisket æg til samling

Bland alle ingredienserne til farsen. Form gyozaerne, ved at lægge en tsk fars i midten af cirklerne, pensel med sammenpisket æg eller vand og fold og form gyozaerne.

Kom gyozaerne i fx en bambus steamer og damp dem i 3-4 minutter. Steg dem på den ene side på en varm pande med rigeligt olie (gerne halv sesam og halv neutral). Gyozaerne kan også fryses rå og tages op og tilberedes. (vær opmærksom på at de er helt tøet op før de dampes). For at gøre det nemmere at rykke rundt på dem kan man med fordel stille dem på små stykker bagepapir, så de hverken klistrer sammen eller fast i bunden.

Dip:

  • 1,5 spsk riseddike
  • 2 spsk lys soya
  • 1 tsk mørk soya
  • 1 spsk sesamolie
  • en knsp chiliflager (eller after smag og styrke)
  • 3 forårsløgstoppe (fint hakket)
  • 1 tsk honning (eller sukker)
  • 1 fed hvidløg (revet eller hakket)
  • 1 cm fintrevet ingefær

bland alle ingredienserne til dippen, og smag evt. til med fx. chili.

Mia

One Reply to “Gyoza med kylling”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.