Hjemmelavede ægnudler

I princippet er ægnudler og italiensk pasta lavet på præcis samme måde. Dog har er der typisk lidt flere æggeblommer i ægnudler, hvilket også er grunden til at de også er lidt mere gule (hvis altså de blommer man bruger er meget gule, det var mine ikke).

Opskrift til ca 4 personer: (mængderne kan variere lidt efter størrelsen af æggene)

  • 2-3 Hele æg
  • 2-3 Æggeblommer
  • 5 dl Mel (halvdelen kan skiftes ud med fuldkorns-mel)

Bland først ingredienserne, ælt dejen i 5 minutter. Pak dejen ind film eller en plastikpose og lad den hvile 20-30 minutter ved sturetemperatur. Skær dejen i mindre stykker og rul den ud til ønskede tykkelse på en pastamaskine. Kog dem i 1-2 minutter i saltet vand, med det samme eller drys med mel så de ikke klistrer sammen.

Nudlerne kan fx bruges til den nordthailandske nudelsuppe Khao Soi.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *