Site Loader

Mexicansk inspireret fingermad i form af tacos til 4 personer.

Stegt kylling med krydderier 

  • 400 gr hakket kylling (eller kogt, pulled kyllingebryst)
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk chiliflager (eller efter smag)
  • 1 tsk hele spidskommen
  • 1 tsk hele koriander frø
  • 1 tsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk olie

Skær løg i både eller skiver. Stød krydderne og rist dem på panden i en spsk olie, tilsæt efter ca 1 minut løg, og steg til at de er klare. Kom løg og krydderier til side og steg kødet i 1 spsk olie ved høj varme. Kom løg tilbage på panden, tilsæt sukker og salt, steg videre i et par minutter og smag til.

Mangosalsa

  • 1 mango
  • 1 lille bundt koriander
  • 4 små tomater eller 1 stor
  • Saften af 1/2 lime
  • 1 forårsløg

Skær mango og tomater i tern, hak koriander og forårsløg fint. Bland de hakkede ingredienserne med lime.

Guacamole

  • 2 avokadoer
  • 2 spsk skyr eller cremefraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 2 små tomater
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk (frisk) stødt spidskommen
  • 0,5 tsk (frisk) stødt koriander

Brænd krydderierne af. Hak hvidløg fint, tomater grovere. Mos avokadoerne med en gaffel og bland guacamolen og smag til.

Små pandebrød med majsmel og nigellafrø

  • 2 dl vand
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk nigellafrø
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl majsmel
  • 2 dl hvedemel + lidt til udrulning

Ælt alle ingredienserne sammen med, dejen må ikke blive for tør. Lad dejen hvile 10 minutter. Del den i små stykker og rul ud med en kagerulle i mel. Steg brødene på en tør pande ved middelvarme i 1-2 minutter på hver side. Når brødene er stegt, stables de og dækkes helst af fx et viskestykke, så de ikke bliver får tørre.

Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.