Hjemmelavede krydderolier

Det er super nemt at lave krydderolier, og kan laves i rigtig mange udgaver og kombinationer.

Jeg lavede disse to meget forskellige udgaver.

Chili, hvidløgsolie

  • Neutral olie
  • 3 tørrede chilier (frisk kan også bruges)
  • 3 fed hvidløg i skiver

Olivenolie med rosmarin

  • Olivenolie (jeg brugte ekstra jomfru olivenolie)
  • 1 rosmarinkvist (vasket og tørret)

Det er utroelig simpelt at lave, de man bare skal komme smaggiver-en/ne ned i en glas flaske, og fylde op med olie til det dækker. Stil det et sted hvor det ikke for sollys og lad det stå i mindst 2 uger, før det er klar til brug. Et tip til hvis man vil lave det lidt hurtigere, er at varme olien op til ca. 60 grader før man hælder den over i flasken, så kan man nøjes med et par dage.

Nogle andre ideer til smage som man kan blande som man vil kunne være –

  • Timian
  • Citron skal
  • Lime skal
  • Fennikel frø
  • Safran (giver en flot farve)
  • Oregano
  • Peper
  • Estragon
  • ….

IMG_4077

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *