Hjemmelavede kyllingesnitzler med pomfritter

Opskrifter til 4 personer

Kyllingsnitsler:

  • 4 kyllingebryster
  • Mel
  • 1-2 æg
  • Rasp
  • salt
  • Olie til friture

Pomfritter

  • 4-5 bagekartofler
  • olie til friture

Til servering

  • Salat/spidskål
  • Dressing/balsamico
  • Citron
  • Dip

Start med at banke kyllingebrysterne flade (eller skærer dem op og derefter banke). Krydder melet med lidt salt og pisk ægget sammen med et par spsk vand. Kom både mel, æg og rasp op på hver sin tallerken. Paner kyllingen i mel, æg og rasp, og friter dem ved ca. 170 grader (eller fuld en pande med at par centimeter olie).

Skyld eller skræl kartoflerne og skær dem ud. Kom dem og i noget koldt vand for at få stivelsen ud, skift vande ud en gang eller to. Tør kartoflerne og friter dem først ved 150 grader i ca 10 min. Lige inden servering skal de friteres ved ca. 190 grader i et par minutter.

Snit salat/kål, skær citronen i både og server med dip (fx mayo).

IMG_4108 IMG_4098

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *