Hjemmelavede ramen nudler

Opskrift til 4-6 portioner

  • 2 dl vand
  • 2-3 tsk natron
  • 6 dl mel

Fordel natronen på bagepapir og bag den i ovnen ved 125 grader i en time. Lav evt. en større portion og gem i en lufttæt beholder til en anden gang, det kan holde sig lang tid. Bland alle ingredienserne, det er meningen at dejen skal være meget tør tilsæt endelig ikke mere vand. Ælt til en sammenhængende dej. Lad dejen hvile i mindst 20 minutter ved stuetemperatur. Del dejen i nogle stykker og rul den ud i hånden eller på en pasta maskine drys med majsstivelse . Skær derefter i tynde skiver på en pastamaskine eller ved at rulledejen sammen og så skære og rulle den ud igen. For at nudlerne ikke klistrer sammen kan man vende dem i majsstivelse. Nudlerne skal koges i saltet vand i 1 minut.

Den bagte natron er med til at give konsistensen på nudlerne og hjælpe til at de ikke klumper sammen når de bliver kogt. Man kan også skære nudlerne i brede stykker for at få tykke/brede nudler.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *