Hjemmelavet Chailatte med Chaisirup

Chailatte er en dejlig krydret drik, som også egner sig rigtig godt til december og op til jul. En flaske chai sirup er også en rigtig fin værtindegave. Hvis man ikke er til en sød chailatte, så kan sukkerindholdet nemt fx. halveres. Dog kan chaisiruppen/ekstrakten ikke holde sig i lige så lang tid. Man kan også justere mængden af de krydderier efter hvad man bedst kan lide.

Chaisirup (eller ekstrakt hvis man mindsker sukker indholdet)

  • 3 kanelstænger
  • 5 stjerne anis
  • 1-2 spsk kardemomme
  • 1 spsk nelliker
  • 1 spsk peberkorn
  • 1 vaniljestang
  • 1 stykke ingefær (5×5 cm)
  • 1-2 spsk sort te (evt. 2 breve)
  • 400-500 gr sukker
  • 0,5-0,7 l vand

Skær nogle af ingredienserne lidt i stykker, kom alle ingredienserne på nær teen op i en gryde, kom op og lad det simre ved lav temperatur i et par timer under låg. (lad der gerne trække natten over i gryden). Kog op igen og tilsæt teen og lad det trække ca. 5 minutter (tilsæt evt. mere vand), sigt siruppen, og opbevar i en glasflaske eller et syltetøjsglas.

Chailatte

Varm ca 1-3 spsk sirup/ekstrakt og 1-2 dl mælk i en gryde eller andet. Man kan evt. tilsætte lidt kaffe eller et stykke chokolade til drikken.

img_5469

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *