Hjemmelavet chilisauce

Hjemmelavet chilisauce (en stor portion)

  • 10 fed hvidløg
  • 20 “normale” store chilier
  • 4 små stærke chilier (flere eller færre efter ønsket styrke)
  • 140 gr. (en dåse) tomatpure
  • 2 spsk salt
  • 3 spsk honning (eller 4 spsk normalt sukker)
  • 3 spsk hvidvinseddike
  • 3 løg
  • vand

Hak løg, chili og løg groft. Kom alle ingredienserne i en gryde og kom vand i til det lige dækker chilierne. Lad det koge under låg i 15-20 min. Når låg og chilier er møre blendes det hele med en stavblender eller i en normal blender, og til sidst kan man smage til med salt, honning og eddike.

Chilisaucen kan serveres til mange forskellige retter, fx. asiatisk eller mexicansk. Den kan også bruges til dressinger eller chilimayo.

Her er den serveret sammen med guacamole og syltede rødløg.

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *