Site Loader

IMG_6008

Til min konfirmation havde jeg valgt at det skulle vare et kagebord, og jeg havde bestemt mig for at lave det selv på trods af min brækkede arm. Det hele lukkedes med lidt hjælp fra en veninde. Dette er så chokoladekagen fra desserten. Jeg har selv prøvet mig lidt frem til en opskrift som jeg bedst kan lide den. Et af kravene var blandt andet at bunden skulle kunne bages et par dage i forvejen, uden at blive det mindste tør. Et andet var et den skulle have en konsistens så det var muligt at skære helt “skarpe” stykker. Det er virkelig en “kraftig” kage, så det er egnet til rimelig små stykker. Denne opskrift passer ca. til 30 små stykker.

Bund

 • 3 spsk kakaopulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 5 æg
 • 200 gr mørk chokolade (jeg brugte 70%)
 • 180 gr smør
 • 200 gr sukker
 • 1 knsp. salt
 • 2 bananer

Blend bananerne sammen med æg, vaniljesukker, kakao og salt til en ensartet masse. Smelt chokolade og smør, og bland det hele sammen. beklæd en form med bagepapir, da dejen er meget flydende (jeg brugte en firkantet, da jeg ønskede firkantede stykker og jeg lavede en dobbelt portion) Bag kagen i en 190 grader forvarmet ovn i ca. 15 min.    (Pas på med at rykke alt for meget ved bunden når den er bagt, da den meget nemt knækker)

Mousse

 • 3 æggeblommer
 • 170 gr mørk chokolade (jeg brugte 70%)
 • 3 blade husblas
 • 80 gr. sukker
 • 6,5 dl piskefløde
 • 1 tsk neskaffe
 • 2-3 spsk kogende vand

læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk fløden i mens chokoladen smeltes. Opløs husblasen og neskaffen i det kogende vand. Det er vigtigt at husblasen er HELT opløst, man kan evt. varme det lidt ekstra i microbølgeovnen. Pisk i chokoladen mens husblasblandingen kommes i (Det bliver helt tykt, det er normalt). Det efter kommes æggeblommerne i mens der stadig piskes. Pisk først 1/3 af fløden sammen med chokolademassen, og derefter vendes chokoladefløden sammen med resten af fløde. Moussen hældes oven på chokoladebunden og lad kagen stå på køl i mindst 6 timer.

Kagen blev skåret i stykker af ca. 3 cm x 3 cm og pyntet med flødeskum og hakkede usaltede pistacienødder.

IMG_6011

Mia

One Reply to “Intens mørk chokoladekage med mousse – en del af desserten til min konfirmation”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.