Kage med hav og båd

Vaniljekage med hindbær

  • 4 æg
  • 300 gr sukker
  • 50 gr smør
  • 250 gr mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 vaniljestang
  • 1,5 dl. mælk
  • 1 nip salt
  • 250 gr hindbær (friske eller frosne)

Pisk æg, vaniljesukker og sukker til det bliver luftigt. Bland alle de tørre ingredienser sammen og bland derefter alle ingredienser undtagen hindbær sammen. Vend til sidst hindbærrene i og kom dejen i en/to smurt(te) form(e)  og bag i ovnen ved 200 grader til den er gennembagt.

Jeg bagte 2 bunde. Delte dem begge i 2 og smurte med smørcreme og stablede dem og smurte med smørcreme.

Italiensk smørcreme

  • 5 æggehvider
  • 400 gr sukker
  • 1 dl vand
  • 300 gr smør (stuetemperatur)
  • Evt. Blå Pastafarve

Pisk æggehviderne luftige i en ren skål. Varm vand og sukker i en gryde til 120 grader og hæld det langsom ned til de piskede æggehvider som fortsat piskes på høj hastighed, pisk mens det køler af, når massen er stuetemperatur tilsættes smøren og pisk til at smørcremen er ensartet.

Del smørcremen i 3 forskellige skåle og farv dem i 3 forskellige blå nuancer.

Bådfigur 

  • Kagerester (smuldret)
  • Syltetøj
  • Flødeost
  • Evt. romessens
  • Fondant
  • Marcipan
  • Pastafarve

Bland kage, syltetøj, flødeost og romessens (kan undlades) sammen og form den ønskede figur. Overtræk med (farvet)fondant eller (farvet)marcipan og pynt.

IMG_4194

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *