Khao Soi med kylling

Ristet tørret chili: (til karrypasta og servering)

  • 1 dl tørrede thaichilier eller chiliflager
  • 4 spsk neutral olie

Blend hele tørrede chilier (til tørrede chiliflager). Varm olien sammen med chiliflager på en pande eller i en gryde. når chilien bliver mørkere og begynder at dufte stærk tages den af varmen og opbevares i en lufttæt beholder. (Kan med fordel laves udenfor eller med vinduerne åbne, det kan dufte/lugte meget stærkt)

Karry pasta:

  • 3 tsk Ristede chiliflager
  • 8 fed Hvidløg
  • 3-4 cm Ingefær eller galanga
  • 1-2 Stængler citrongræs (afhængig af størrelse)
  • 1 dl Groft hakkede korianderstængler
  • 1 tsk Korianderfrø
  • 1 tsk Garam masala
  • 0,5 tsk Stødt gurkemeje
  • 0,5 tsk Reje pasta

Hak ingefær/galanga og citrongræs. Rist korianderfrø på en tør pande. Kom alle ingredienserne i en (stor) morter, og mort tingene sammen til an pasta, (det tager ca 15-20 minutter).

Khao soi med kyllingelår (4 personer):

  • 4-6 spsk karry pasta
  • 4 kyllingelår, over- og underlår
  • 2 dåser kokosmælk (den ene skal ikke rystes, den overste, fede del skal bruges for sig)
  • 0,5 l. Kyllingefond
  • 1,5 spsk olie (neutral eller kokosolie)
  • 1,5 spsk Palmesukker
  • 3 spsk Fiskesauce
  • Salt
  • Æg nudler (gerne hjemmelavede)
  • Olie til fritering

Steg karrypastaen godt af i olien, på en wok eller i en dyb pande. Tilføj den meget fede del af kokosmælken og lad væsken fordampe under omrøring. Tilsæt kyllingen og steg videre ved høj varme, til kyllingen har fået lidt farve på alle sider. Tilsæt kokosmælk og kyllingefond. Lad retten simre i 45 minutter til 1 time (eller mere), ved lav varme under låg eller middel varme uden (tilsæt evt. ekstra væske, hvis den koger tør).

Varm fritureolien til 170 grader, friter nudlerne i 1 minut eller til de er let gyldne. Lad de sprøde nudler dryppe af på fedtsugende papir.

Kog nudlerne efter anvisning, anret i en skål og kom suppen/karryen ovenpå sammen med kød, top med sprøde nudler.

Til servering:

  • “Pickled mustard greens” (købes i asiatisk supermarked)
  • Lime
  • Rødløg eller asiatisk skalotteløg
  • Ristede chiliflager
  • Hakkede forårsløg
  • Koriander

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *