Koldhævede müsliboller

Müsliboller (ca. 18 stk.)

  • 8 dl lunkent vand
  • 20 gr gær
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk salt
  • 4 dl havregryn
  • 1,5 dl rosiner
  • 1,5 dl mandler
  • 1 dl tørrede abrikoser (eller andet tørret frugt)
  • 1,5 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 dl rugmel
  • 8-9 dl hvedemel
  • Græskarkerner til topping

Opløs gæren i vandet, tilsæt honning, salt, havregryn, rosiner, mandler, tørrede abrikoser, hørfrø, solsikkekerner og rugmel. Rør rundt og lad det trække i 5 minutters tid. Tilføj den sidste mel og rør dejen på røremaskine i 7-10 minutter, tilføj lidt mere mel hvis dejen er for klistret, dejen skal ikke være så tør at man kan ælte den med hænderne. Lad dejen hæve natten over ved køleskabstemperatur eller 1-2 timer ved sturetemperatur.

Form dejen til boller med 2 spiseskeer dyppet i vand, pynt bollerne med græskerner, lad dem efterhæve et lunt sted i 30-45. Bag müslibollerne i 8-12 minutter ved 250-275 grader, gerne på en bagesten.

Hvis ikke alle bollerne bliver spist kan man gemme dem i fryseren. Hvis de opvarmes direkte fra frost kan man med fordel skylle dem kort før de kommes i ovnen ved 200 grader i 8-10 minutter. Lad dem stå og hvile mindst 5 minutter inden de skæres over og serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *