Koldskåls pannacotta, rabarber-citron sorbet og kammerjunker

Koldskåls pannacotta: (20 små anretninger)

  • 2 vaniljestænger
  • 1 øko citron (skal og saft)
  • 10 bl husblas
  • 130 gr sukker
  • 1 l kærnemælk
  • 6 dl fløde

Lig husblasen i blød i koldt vand i mindst 10 min. Skrab kornen ud af vanilje stangen, kom sukker, citronskal og -saft, udblødt husblas og fløden og i en gryde og varm til husblassen smelter, tilføj kærnemælk lidt ad gangen under omrøring. Kom blandingen i en sprøjteflaske og fyld silikoneforme med pannacottaen, (eller støb  pannacottaen i små glas, dybetallerkner eller skåle)

Rabarber- citron sorbet

  • 500 gr groft hakkede og rensede rabarber
  • 3 dl vand
  • 200 gr sukker
  • 2 øko citroner (skal og saft)
  • 2 bl husblas (kan udelades)
  • 2 æggehvider + 2 spsk sukker
  • de 2 tomme vaniljestænger

Lig husblassen i blød i koldt vand. Kom sukker, vanilje, rabarber, vand og citronskal i en stor gryde og lad det koge i mindst 30 min. tag vaniljestængerne op og blend så der ikke er nogle store stykker rabarber. Tilsæt citronsaft og den udblødte husblas. Lad ismassen køle helt af inden den køres på ismaskine. Efter 10 min. i ismaskinen tilsættes æggehvide stiftpisket med sukker. Kør isen i yderligere 20-30 minutter.

Kammerjunker 

  • 80 gr smør (smeltet)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 1/4 tsk fint salt
  • 7 dl mel

Bland alle ingredienserne til en sammenhægende dej. Noget af dejen kan udrulles og udstikkes efter ønske. Resten kan blot rulles groft ud. Vær opmærksom på at dem som er fint udstukket skal have kort tid i ovnen, og man skal holde øje med dem, da det er 30 sekunder som gør forskellen. Begge former bages ved 180 grader. Når den tykke kammerjunk er sprød og helt afkølet kan den knuses eller blendes groft.

Jordbær couli

  • 200 gr jordbær
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk vand

Kog alle ingredienserne i 10-20 minutter. Blend så der ikke er nogle store jordbær stykker. Når den er kølet af kan coulien kommes i en sprøjtepose til anretningen.

Marinerede jordbær og rabarber

  • 1 dl sukker
  • 2 dl vand
  • Jordbær
  • Rabarber

Skær rabarberen i julienne og jordbærrene i “både” eller kvarter. Giv vand og sukker et opkog, lad den køle lidt af og hæld derefter siruppen over jordbærrene og rabarberen. Kom dem på køl, og lad dem stå i mindst 1 time eller op til et par dage.

Anret og pynt med citronmelisse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *