Site Loader

Æblesmør (ca. 2-3 glas)

  • 1 kg æbler (vægt uden kernehus)
  • 0,5 dl honning
  • 0,5 dl brun farin
  • 2 stænger kanel
  • 3 stjerne anis
  • 1 vaniljestang (eller 2-3 tomme vaniljestænger)
  • 3 dl vand

Skær æblerne i mindre stykker, kom alle ingredienserne på nær brun farin i en stor gryde, og lad det simre under låg i 1 times tid eller til at æblerne er helt udkogte. Mos den udkogte æblegrød gennem en sigte så, krydderier og æbleskrald sorteres fra. Kom nu den sigtede æblemasse i gryden igen, tilføj brun farin og evt. nogle af krydderierne. Lad nu æblemosen simre ved mellem-lav varme i et par timer til at den er tyk og let karameliseret.

Server æblesmøren som pålæg på brød, sammen med ost, topping på yoghurt eller skyr, topping til grød eller pandekager. Man kan også bruge æblesmøren i kageopskrifter eller fyld i æbleskiver

 

Mia

One Reply to “Krydret æblesmør”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.