Kyllinge satay med peanutsauce og agurkesalat serveret med asiatisksalat

Kylling Satay (kylling spyd med gul karrypasta, ca 20 stk.)

  • 800 gr kyllingebryst eller filet
  • 2 spsk gul curry
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl kokoscreme (Den fede del fra en normal kold dåse)

Skær kyllingen i passende aflange stykker. Bland alle ingredienserne til marinaden, bland den med kødet og lad den trække i mindst 2 timer, gerne natten over. (vær opmærksom på hvilken beholder der bruges, da farven nemt smitter af fx i plastik skåle). Kylling kødet kommes på træspyd, som gerne har ligget 0,5-1 time i vand. Steg eller grill spydene i et par minutter på hver side.

Peanut Sauce:

  • 4 spsk peanutbutter (gerne lidt crunchy)
  • 1 spsk rødcurry
  • 1 dåse kokosmælk (undlad evt. 1 dl, for at få en tykkere sauce)
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt

Kom alle ingredienserne i en gryde og giv blandingen et opkog på et par minutter og pisk så der ikke er flere klumper.

Spicy agurkesalat 

  • 1 dl eddike
  • 0,5 dl sukker
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 tsk salt
  • 1 agurk
  • 5 små (asiatiske skalotteløg)
  • 2 friske rød chili (gerne bird eye/thai chili)

Skær agurken i mindre stykker og hak chili og skalotteløg fint. Giv eddike, sukker, vand og salt, og hæld lagen over agurken, chilien og løgene.

Asiatisk Salat med kål

  • 1/3 hvidkål eller 1/2 spidskål
  • 3 store tomater
  • 3 spsk fiskesauce
  • 2 spsk lime saft
  • 1,5 spsk palmesukker (revet el. hakket)
  • 0,5 dl ristede peanuts
  • Koriander til pynt

Hak kålen fint. Skær tomater i tynde både. Bland fiskesauce, lime og palmesukker til dressingen. Bland dressingen med kålen og tomaterne og masser eller “mas” med en morter, så kålen bliver blødere. Pynt med hakkede ristede peanuts og koriander.

Tilbehør: 

  • Koriander
  • Jasminris (eller sticky rice)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *