Site Loader

Lagkage formet og pyntet som påskeæg til ca. 25-30 personer. Kagen er støbt/formet ved hjælp af et meget stort pap-påskeæg

Lagkagebunde:

  • 8 æg
  • 400 gr sukker
  • 400 gr mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1-2 vaniljestænger

Skrab kornene ud af vaniljestængeren. Pisk æg, sukker og vanilje til det er luftigt. Bland mel og bagepulver og sigt det ned til æggeblandingen. Fordel dejen på 3 bageplader med bagepapir og smør dejen ud til et tyndt lag på hele pladen. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 6-8 minutter.

Solbærmousse med vanilje:

  • 350 gr solbær (frosne eller friske)
  • 1,2 l. piskefløde
  • 2 vaniljestænger
  • 2,5 dl sukker
  • 8 bl. husblads

Lig husblads i blød i koldt vand i mindst 10 min. Skrab vaniljekornene ud, og bland med sukker. Kom vaniljesukker og solbær op i en gryde, giv blandingen et opkog og blend med en stavblender til der ikke er nogle hele bær, tilsæt husblassen og rør til den er opløst. Lad solbærblandingen køle lidt af til en temperatur på ca. 60 grader, rør gerne et par gange undervejs. Pisk fløden til en lind flødeskum, rør først 1/3 af flødeskummet i solbærene og vend det derefter med alt fløden (i den kolde skål)

Nougatcreme:

  • 200 gr nougat
  • 2,5 dl fløde

Varm fløden og nougaten og rør dem sammen til en homogen masse. Køl blandingen af i køleskabet i mindst 1 time. Pisk den afkølede blanding til en lind og luftig blanding.

Samling:

  • Overtræknings marcipan (marcipan, glykose og flormelis blandet til en smidig masse)
  • Pasta farver
  • 1 dl. fløde (piskes til flødeskum)

Beklæd formen med 2 lag film eller en stor frostpose klippet op på midten. Læg et lag af afkølede lagkagebunde i hele bunden. Fordel nu halvdelen af solbærmoussen på bundene, læg et lag bund (gerne de afbrækkede/ikke hele stykker). Kom resten af moussen på og kom en bund på toppen. Lad kagen stå på køl mindst 1 time inden nougatcremen og en ekstra bund kommes på toppen. Kan skal stå mindst 4 timer på køl (helst natten over) før den vendes om og pyntes. Kagen smøres op med flødeskum, overtrækkes med marcipan og pyntes med farvet marcipan som kan klistres fast med lidt ekstra flødeskum.

Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.