Lammeskank med rustik kartoffelmos og bagte tomater

Opskrift på hovedret til 4 personer

Grov kartoffelmos

  • 1 kg mellem-små kartofler med skræl
  • 75 gr smør
  • 1-2 dl mælk
  • Vand til kogning
  • Salt og peber

Rens kartoflerne og kog dem møre i saltet vand. Hæld vandet fra mos kartoflerne groft med fx et piskeris, tilsæt smør og mælk, rør rundt, juster konsistensen med mere mælk og smag til med salt og peber.

Langtidsbagte tomater

  • 4-500 gr Små tomater (gerne på stilk)
  • 2-3 spsk Balsamico
  • 1 tsk Salt
  • 1-2 tsk Sukker

Kom tomaterne i et ovnfastfast eller på en bageplade med bagepapir, fordel balsamico og drys med salt og sukker. Kom dem i ovnen ved 110 grader i 3-4 timer.

Lammekrone

  • 1-2 lammekroner
  • Skal fra 1 citron
  • 2 kviste rosmarin
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk salt
  • Olie til stegning

Hak rosmarin og hvidløg fint, bland det sammen med salt og citronskal.

Rids fedt siden på lammekronerne, fordel kryddersalten på dem og brun lammekronerne af på en meget varm pande. Steg lammet videre i ovnen ved 250 gr. i 18-20 min. med fedt siden op af. Lad Kødet hvile i 20 min. inden der skæres ud og serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *