Site Loader

Opskrift på ca 8 english muffin med fuldkorn (men man kan nemt skifte fuldkornsmelet ud med normalt hvedemel)

  • 3 dl Mælk
  • 25 gr Gær
  • 50 gr Smør
  • 100 gr Grahamsmel (+ lidt til udrulning)
  • 200 gr Mel
  • 2 spsk Sukker
  • 1/2 – 1 tsk salt
  • 1 æg

Lun mælk og smør i en gryde til det er lunkent, kom blandingen op i en skål og tilsæt gær, sukker, salt og æg, rør til gæren er opløst. tilsæt først grahamsmel og derefter den restende mel, ælt dejen i et par minutter, gerne i en røremaskine. det gør ikke noget hvis dejen er lidt klæg, men den skal selvfølgelig heller ikke være for flydende. Lad dejen hæve natten over i køleskab eller 1 times tid ved sturetemperatur. Rul dejen ud i lidt mel på en tykkelse på 1 cm, stik bollerne ud med en rund udstikker eller et glas. Steg bollerne på en pande ved middelvarme (evt. lav varme efter et par minutter) i ca. 5-7 minutter på hver side. Hvis man vil være på den sikre side kan man give dem 3-5 minutter i ovnen bag efter, men det burde ikke være nødvendigt.

English muffin passer både rigtig godt til morgen med eller brunch men er også et godt alternativ til en sød og blød bolle med fx chokolade, smør eller marmelade.

img_5575  img_5592

Mia

One Reply to “Langtidshævede English muffins med fuldkorn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.