Mini Banh Mi med vandbakkelser

Vandbakkelser 20-25 stk:

  • 170 gr Smør
  • 220 gr Mel
  • 4 dl. Vand
  • 6 æg (mellem-store)

Varm smør og vand i en gryde, tilsæt mel og pisk. Lad dejen køle lidt af og tilsæt 1 æg af gangen, mens der piskes med piskeris eller røremaskine/håndmikser. Kom den færdige dej i en pose og sprøjt dejen ud, på bageplader med bagepapir. Bag i forvarmet ovn i 15-20 minutter. Open ikke ovnen undervejs, men kig om de har fået farve.

Marineret flanksteak (til ca. 20 små sandwich):

  • 1 flanksteak (ca. 700 gr.)
  • 2 spsk rød karry pasta
  • 2 spsk honning
  • 0,5 dl olie
  • 1 tsk salt

Bland rød karry, honning, salt og olie. Mariner kødet med det i mindst 1 time, men helst længere fx natten over. Grill kødet på en meget varm grill i ca. 2 min. på hver side (så den bliver medium-rare)

Syltede grøntsager:

  • 1/4 kinaradise
  • 1 stor gulerod
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl eddike
  • 1 dl vand

Snit eller riv kinaradise og gulerod. Giv eddike, vand og sukker et opkog og hæld den over grøntsagerne.

Fyld:

  • Friske koriander
  • Agurk (skrællet med en tyndskræller)
  • Syltede grøntsager
  • Grillet flanksteak (skåret i tynde skiver på tværs af fibrene.)
  • Chilimayo (1 dl. mayo + 2 spsk chilisauce fx Sriracha)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *