Mini overflødighedshorn med fyldte chokolade

Fyldte chokolader

Temperering af mørk chokolade

  1. Hak alt chokoladen (1/3 ekstra fint)
  2. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad eller i microbølge ovnen i 15 sek ad gangen (30 til at starte med er ok). varm til at chokoladen er 53-55 grader varm. hold hele tiden øje, temperaturen må helst ikke overstige 55 grader.
  3. Tilføj den sidste 1/3 af chokoladen, lad det smelt og mål igen temperaturen, den skal ned på 28-29 grader (kom evt. lidt på køl)
  4. varm igen lidt (eller tilføj mere varm chokoladen) til at temperaturen er 32-33 grader (i mikrobølgeovn kun 5 sek ad gangen)

Mini overflødighedshorn, til 10 personer 

  • 500 gr marcipan (stuetemperatur)
  • 150 gr flormelis
  • 30 gr æggehvide
  • Flormelis og æggehvide til glasur
  • 250 gr chokolade til samling og pynt

Bland alle ingredienser til kransekagen indtil massen er ensartet. Kom massen i en frysepose og køl i mindst 4 timer til 3 dage.

Find en skabelon på nettet, bag i ovnen ved 190 grader i 10-15 min. eller til at de er gyldne.

Saml med tempereret chokolade, det er nemmere at samle den hvis man bruger chokoladen når den er omkring de 28-29 grader da den så størkner meget hurtigere. (kom evt. kransekageringene lidt på køl inden samling.

Pisk æggehvide og flormelis sammen til royal ising og pynt med det.

 

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *