Pasta i Norditalien – Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Vi fik rigtig meget pasta at spise i Italien, blandt andet denne pasta ret ved navn spaghetti aglio, olio e peperoncino som betyder spaghetti med hvidløg, olie og peber (chili), og det sådan cirka også det retten består af. Super nem og lækker pasta ret.

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

  • God spaghetti (50-100 gr per. person)
  • En god olivenolie (2-3 spsk per person)
  • Hvidløg (1-2 fed per person)
  • Chiliflager (ikke for meget)
  • Fint hakket persille
  • Evt. Parmesanost til servering

Hvidløgs fedene snittes fint, mens pasten bliver kogt til den er al´dente. Varm olien i en gryde eller pande og tilsæt chili og hvidløg (hvidløgene må ikke blive mørke), derefter pastaen og til sidst persillen. Server evt. med fint revet parmesanost.

IMG_3919

Til venstre,  Spaghetti aglio, olio e peperoncino –  Til højre, spaghetti alla carbonara – I midten, cannelloni med ricotta og spinat.

IMG_3900
Spaghetti med muslinger

IMG_3700

Lækre friske pastaer – jeg fik ravioli med små tomater og ost, serveret med rucola pesto. Som snack fik vi serveret friteret pasta, både ravioli og normal pasta uden fyld.

IMG_3841Lækker pasta ret med frisk past, squash, rejer og blæksprutte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *