Patatas bravas

IMG_0493

Kartofler til 1 tallerken

  • 2 bagekartofler (eller 4 mellemstore)
  • Olie til friture
  • Vand

Skær kartoflerne i tern med skræl. Kom kartoflerne op i en skål med vand og lad det stå i 10 minutter. Hæld vandet fra og tør kartoflerne i et viskestykke eller køkkenrulle. Varm olien op til 120-140 grader og friter kartoflerne i 8-12 minutter, eller til at de er lysebrune. Kom dem på køkkenrulle for at dryppe af. Og server dem med tomatsaucen, og evt. mayo eller bland saucen og mayoen sammen.

Tomatsauce

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomat
  • 2 tsk sød paprika
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hvidvin

Hak løg og hvidløg og steg i olivenolien i et par minutter, og tilsæt paprika og chili og steg et minut mere. Tilføj tomat, vin og salt, lad det koge i 15 minutter og blend med en stavblender, smag til og lad den køle af.

 

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *