Pho Ga

Pho suppe er en meget populær nudelsuppe i Vietnam, som vi fik meget da vi besøgte Vietnam. De to typiske varianter er Pho Ga og Pho Bo, altså med kylling og oksekød. Her er min opskrift på Pho Ga til 4-6 personer.

Fond/suppe: 

  • 2 Løg
  • 1 Stykke ingefær
  • 1 hel kylling (evt. + 1 skrog, for ekstra smag)
  • 1 Kanel stang
  • 3 Stjerneanis
  • 3 Nelliker
  • Salt og vand

Grill eller rist løg og ingefær over et gasblus eller på en grill, de må meget gerne blive sorte (mere end på billeder). Fjern skallerne fra løgene og fjerne det værste sorte fra ingefæren (lad endelig noget sidde). Skær den i grove stykker. Rist de hele krydderier til at de begynder at dufte. Kom krydderier, løg og ingefær i en gryde sammen med den hele kylling, tilføj vand til det dækker. Lad det simre under låg i mindst 1 time gerne op til 3-4 timer. Si suppen og tilføj lidt salt efter smag.

Syltede løg 

  • Skalotteløg eller rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk korianderfrø eller peberkorn (eller halv af hver)

Skær løg i skiver eller både, giv eddike, sukker, vand og korianderfrø/peberkorn et opkog og hæld syltelagen over løgene og lad det trække i mindst 1 time. kan også laves et par uger i forvejen.

Til servering: 

  • Risnudler
  • Kogt kyllingekød (fra suppen)
  • Lime
  • Forårsløg
  • Friske urter (Koriander og thai basilikum)
  • Fiskesauce
  • Chili (frisk, syltet eller tørret)
  • Salt

Kog nudlerne efteranvisningen på pakken, eller læg de tørrede nudler i blød i koldt vand 1/2 – 2 timer og kog kort op i saltet kogende vand. Server (kort) kogte nudler i en skål med kød og snittede forårsløg, hæld suppen over lige inden servering.  Suppen smages selv til ved bordet med salt, fiskesauce, chili, lime og den sur/søde syltelagen fra løgene. Server også med en tallerken med friske urter og bønnespirrer.

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *