Oksekebab, pilavi og tyrkisk inspireret salat

Opskrift til ca. 4 personer.

kebab:

  • 500 gr hakket oksekød
  • 2 små eller 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 1 knsp kanel
  • 1 knsp ingefær
  • 1 knsp gurkemeje
  • 1 knsp oregano
  • 1 knsp stødt peber
  • 1 knsp chiliflager
  • 1 tsk koriander frø (hel)
  • 1 tsk spidskommen (hel)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • Træ spyd

Rist alle krydderierne og stød dem i en morter. Hak løg og hvidløg fint. Bland alle ingredienserne til farsen og lad den hvile i mindst 30 min. på køl, gerne 1 time eller 2. Læg træspydene i blød i koldt vand. Form farsen på spydene og grill den i ca. 2-3 minutter på hver side ved høj varme.

Pilavi: (bulgur med tomat) 

  • 200 gr bulgur
  • 1 løg
  • 2 spsk olie
  • 1 dåse tomatpure (140 gr)
  • 5 dl boullion

Hak løget og steg det i olien i en gryde. Tilsæt tomatpureen og rist den af sammen med løget. Tilføj bulgur og boullion, lad den koge i ca. 25 minutter under låg. Smag til med salt, og tilføj evt. lidt ekstra vand hvis den bliver for “tør”.

 

Tyrkisk inspireret salat

  • 1 granatæble
  • 1 agurk
  • 1 rød peber (eller snack peber)
  • 2 store tomater
  • 1 hjerte salat
  • 1 lille håndfuld mynte og/eller persille
  • 2 spsk oliven olie
  • 1 spsk hvidvins eddike

Skær ingredienserne i små tern og mynten i fine strimler. Vend alle ingredienserne sammen og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *