Risgrød med ristet kokos, kokosmælk og frugt

Denne lidt asiatiske inspirrede udgave af risgrød, er en super god morgenmad, i sær hvis grøden er kogt i forvejen. Det er også en god måde at få brugt en rest kogte ris.

Risgrød (4 portioner)

  • 3 dl Rå ris (hvide eller brune)
  • 2 l. vand
  • 1 tsk salt

Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det simre i til risene er helt udkogte og det er blevet til en grødkonsistens. Kogetiden er ca. 1,5-2 timer med hvide ris og ca. 4 timer med bruneris. Selvom de brune ris tager noget længere tid at tilberede, bliver resultat nogenlunde det samme, den ene grød på billederne er jasminris og den anden brune ris.

Man kan også brugte kogte ris, så skal man bare bruge ligedele kogteris og vand.

Topping (2 portioner)

  • 1 dl kokosmælk
  • 2 tsk kokosmør (ligesom peanutbutter bare lavet af kokos)
  • 2 tsk ristet kokos
  • 3 tsk kokossukker
  • 1 banan
  • 1 kakifrugt (eller mango)

Skær frugten i tern og top grøden med de forskellige ingredienser, man kan nemt skifte flere af tingene ud alt efter hvad man har.

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *