Rørt tatar med estragonmayo og spiralfritter

 

 

IMG_0629

Rørt tatar af 1 kg. kød

  • 1 kg frisk hakket/groft hakket okseinderlår/oksemørbrad (fra en slagter)
  • 3 spsk syltede drueagurker (hakket)
  • 2 spsk kapers (hakket)
  • 2 skalotteløg (fint hakket)
  • 6 æggeblommer
  • 3 tsk dijon sennep
  • salt og peber

Bland alle ingredienserne sammen og smag til.

Spiral fritter

  • Bagekartofler
  • vand
  • Olie til friture
  • Salt

Vask kartoflerne og lav spiraler af dem på en spiralizer. Læg kartoflerne i blød i ca. 5 minutter. Tør dem (det er vigtigt at der ikke er mere vand, da varm olie og vand ikke er en god kombi) Friter dem ved ca. 170 grader varm olie til de er gyldne. lad dem dryppe lidt af, drys med salt og server.

Estragon Mayo

  • 1 bundt estragon
  • 2,5 dl neutral olie
  • 3 æggeblommer
  • 1 tsk dijon sennep
  • saft fra 0,5 – 1 citron
  • salt og peber

Kom olie og estragon i en blender og blend i 3-5 minutter. Si olien. Pisk æggeblommer, sennep og citron saft til det bliver lidt luftigt, begynd derefter at komme estragonolien i lidt ad gangen, Smag til sidst til med salt og peber.

Anretning

  • krydderurter
  • skalotteløg (i ringe)

 

 

IMG_0634 IMG_0633

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *