Salte cupcakes – Spinat muffin med avokado creme og spinat chips

 

Til velkomst snack havde jeg lavet en “salt” cupcake med spinat og avokado.

Bund “spinat muffin”

  • 3 æggehvider
  • 1,5 dl mælk
  • 0,5 dl olie
  • 120 gr mel
  • 0,5 tsk salt
  • 2 håndfulde renset spinat
  • lidt gær (10 gr)
  • 1 tsk bagepulver

Pisk æggehvider stive. Steg/damp/varm spinaten til at den falder sammen. Bland gæren med mælk og salt til det er opløst, bland det derefter sammen med mel+bagepulver (blandet sammen) og olien, pisk ind til at der ikke er flere klumper. Rør spinaten i og vend derefter forsigtigt æggehviderne i. Kom dejen op i muffinsforme (enten store eller små) og lad det hæve i ca 40 min. Bag dem i ovnen ved 180 grader til de er færdige.

Spinat chips

  • Frisk spinat

Vask spinaten og læg vært blad op på en bageplade eller i en muffin bageform og lad dem tørre i ovnen ved 100 gr i ca. 2-3 timer.

Avokado creme

  • 2 avokadoer
  • Saft af 1 lime
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk græsk yoghurt/creme fraiche

Blend avokado, salt og lime, til en glat pure og vend yoghurten i.

Kom cremen op i en sprøjte pose og sprøjt små toppe på de afkølede muffins og pynt med spinat chipsene

IMG_0756

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *