Simpel æblekage med kanel

Denne opskrift er meget simpel grund dej, toppet med skiver af æble og kanel sukker. Men kan nemt udskifte æblerne med andre frugter eller bær.

Opskrift til ca 8 personer (eller 8 muffins)

  • 2 æg
  • 100 gr sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk kanel
  • 150 gr hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 75 gr smeltet smør
  • 0,5 dl mælk
  • Topping: 1-2 æbler, sukker, kanel og evt. hakkede mandler.

Pisk æg og sukker luftig. Bland de tørre ingredienser for sig selv og bland derefter alle ingredienserne sammen (sigt de tørre ned til de våde). Fordel dejen i en form eller muffinforme og top med æblestykker, sukker, kanel og evt. hakkede mandler. Bag kagen(erne) i ovnen ved 180 grader i 8-12 minutter, afhængig af om det er muffins, springform eller andet.

Hvis man vil gøre kagen ekstra lækker kan man tilføje revet eller hakket marcipan til dejen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *