Skindstegt rødfisk med asiatisk tilbehør

Gulerodspure med rød karry:

  • 500 gr gulerødder
  • 4 dl kokosmælk
  • 1 spsk rød karry pasta
  • 1 tsk vineddike
  • salt

Skær gulerødderne i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med karry og kokosmælk. Lad det simre under låg i 20 minutter. Hvis der er rigtig meget væske ved blandingen, kan man lad det simre 5 minutter mere uden låg. Blend det hele til en glat pure, tilføj eddike og smag til med salt.

 

Sandfarvet Crunch

Knus alle ingredienserne i en morter.

 

Friteret Rispapir

  • Rispapir
  • Olie til fritering

Varm olien til ca. 170-180 grader. Friter rispapiret til det puffet op, laddet dryppe af på fedt sugende papir. (vær opmærksom på at det skal bruges samme dag som det er lavet, da det ellers ikke vil være så sprødt, men mere sejt)

Sesam Malto:

  • Malto
  • 1 spsk sesamolie

Pisk malto og sesamolie sammen, til man får det rette udtryk. Pas på med at komme for meget olie i.

Anretning:

  • Rødfisk + olie og salt
  • Fintsnittet forårsløg toppe (kort blancheret i kogende vand og har derefter ligget i koldt vand)
  • Koriander

Steg fisken i rigeligt med varm olie på skindsiden, hold fisken nede på midten så skindet kan blive sprødt og den ikke buer, hvis man lavet mange på en gang kan man med fordel, stille en mindre pande med ekstra vægt ovenpå.

Varm gulerodpureen, læg fisken med skindsiden op af og top med resten af ingredienserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *