Små æblekager med vaniljeis, friske æbler og kanel

8 små upside down æblekager 

  • 3 æg
  • 1,5 dl sukker
  • 50 gr smeltet smør
  • 2 dl mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 dl mælk
  • 4 små æbler
  • smør til at smøre forme

pisk æg og sukker luftigt, bland mel og bagepulver sammen om kom det sammen med smør ned til de piskede æg. Smør 8 små forme med smør, skær æbler i tyndeskiver og læg dem i bunden af hver form og hæld dejen over. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. Tag dem ud af formene og skær toppen af og vend dem om.

Vanilje is 

  • 0,5 l. mælk
  • 0,5 l. føde
  • 5 æggeplommer
  • 1,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 0,5 knsp salt

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem sammen med alle de andre ingredienser i en gryde, og varm det op til det bliver ca. 90 grader altså lige underkogepunktet. Lad ismassen køle helt af og kør det i en ismaskine.

Servering

  • 2 store æbler
  • lidt kanel

Lav æblerne til tynde spiraler med en spiralizer, og kom kanel i en sigte og drys over den færdige dessert.

IMG_0640

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *