Sød chili mango dip, panko friterede rejer

Mango dip: (sød chili sauce med mango)

  • 1 mango
  • 2 bird eye chili (eller efter smag og ønsket styrke)
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vand
  • 1,5 spsk majsstivelse

Bland majsstivelsen med lidt vand. Skær mangoen ud og kom alle ingredienserne i en blender og blend til der ikke er flere store stykker chili. Kom blandingen op i en gryde og giv den et opkog under omrøring.

Her blev dippen serveret til tangchips eller rejechips.

Panko friterede rejer:

  • Store rejer (Fjern skal, tarm og hoved, men lad halen sidde) evt. fra frost
  • 1 sammen pisket æg
  • mel
  • Panko rasp

Kom først mel på rejerne derefter, æg og til sidst rasp. Hvis man ønsker at de ikke skal “krølle/bue” kan de med fordel komme i fryseren udstrakt på et lille spækbræt.

Friter de kolde eller frosne rejer i varm olie til de bliver gyldne (gerne høj varme i kort tid så de ikke bliver alt for tilberedte. Server fx med den søde og stærke chilisauce ovenover.

Disse tangchips er købt i thailand, de minder rigtig meget om rejechips. Små sten hårde oblater som friteres og puffer helt op og bliver sprøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *