Som Tam – Thailandsk papaya salat

Som tam (umoden papaya salat):

  • 1 umoden papaya
  • 5 fed hvidløg
  • 3 bird eye chili (thailandsk chili) eller 1-5 stk. efter smag
  • 4 spsk lime saft
  • 5 spsk fiskesauce
  • 3 spsk palmesukker (revet eller hakket)
  • 2 store tomater
  • 200-300 gr lange bønner
  • 0,5 dl saltede og ristede peanuts
  • Evt. 2 spsk små tørrede rejer

Skræl og snit den umodne papaya i fine strimler. Kom chili og hvidløg i en morter og mort til der ikke er nogle store stykker tilbage. Skær bønnerne i stykker på ca 3 cm. og skær tomaterne i tynde både. Bland lime, sukker og fiskesauce. Kom bønnerne og chili, hvidløgsblandingen op i en stor morter eller en plastikskål (som kan tåle at blive brugt som en morter). Mort bønnerne sammen med chili/hvidløg i 1 minut. og tilsæt papaya og dressingen, og mort til papayaen bliver blød, det tager cirka 3-4 minutter. Tilsæt til sidst tomat, peanuts og evt. rejer og rør ca. 1 min.

Server som tilbehør til andet thailandsk mad, eller på traditionel vis med sticky rice og grillet kylling.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *