Sommerlagkage med hyldeblomst, hindbær og rabarber

Lagkage til ca. 25 personer

Drømmekagebunde

  • 8 æg
  • 600 gr sukker
  • 125 gr smør
  • 1 tsk vanilje pulver (uden sukker)
  • 600 gr mel
  • 2,5 spsk bagepulver
  • 4,5 dl mælk

Pisk æg, vanilje og sukker lyst og luftigt. Bland mel og bagepulver, sigt det og vend alle ingredienserne sammen med æggeblandingen. Kom dejen op i 2 springforme med bagepapir. Bag bundene ved 180 grader 30-60 min. (afhængig af højde og størrelse). Man kan også bagebundene 1 ad gangen og ikke en stor som deles i 3. Når de høje bunde er kølet af deles de i 3 med en brødkniv.

Kraftig Rabarbermousse: (til små bomber)

  • 500 gr rabarber
  • 200 gr sukker
  • 4 bl husblas
  • 2 spsk vand (fordamper)
  • vanilje
  • 3 dl fløde

Skær rabarber i mindre stykker. Kog rabarber, sukker og vand i en gryde under låg i 20 minutter. Læg husblassen i blød i mindst 5-10 minutter. Pisk fløden til let fløde skum. Blend eller mos de kogte rabarber og smelt husblassen der i. lad rabarberne køle i ca. 10-15 minutter. Vend derefter fløden i og støb små halvkugler i en silikoneform, og kom den på frys, så de er nemmere at få ud.

Hindbærmousse:

  • 500 gr hindbær
  • 200 gr sukker
  • 7 bl husbals
  • 2 spsk vand (fordamper)
  • vanilje
  • 8 dl fløde

Kog sukker, hindbær og vand i 5 min. eller til at hindbærene mister strukturen. Læg husblas i blød i koldt vand. Blend hindbær kompotten og opløs den udblødte husblas deri. Pisk fløden til let skum. Når hindbærkompotten er kølet lidt af pisket 1/3 af fløden i kompotten og vend derefter resten i. Fordel moussen ovenpå de nedereste bunde, og læg en anden bund ovenpå så de fæster sammen.

Hyldeblomstmousse:

  • 5 æggeblommer
  • 100 gr sukker
  • 10 bl husblas
  • 4 dl hyldeblomstsaft
  • 7 dl fløde

Læg husblas i blød. Varm 1/2 af hyldeblomstsaften og opløs husblassen deri, tilsæt derefter den anden halvdel under omrøring så den bliver lidt koldere. Pisk fløden til let skum. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og tilsæt hyldeblomsten mens der piskes. Vend til sidst flødeskummen i. I den lille lagkage fyldte hyldeblomstmousse ovenpå den midterste bund, og lagde de små rabarberhalvkugler ned i. Den store lagkage fyldte jeg også med hyldeblomstmousse og rabarber kugler, der ud over støbte jeg også mousse uden på hele kagen.

Kagerne skal mindst stå 4 timer på køl inden de pyntes, de kan med fordel laves dagen før.

 

Marinerede Rabarber

  • Rabarber
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Skær rabarber i julienne, giv sukker og vand et opkog og hæld det over de snittede rabarber. Skær jordbær i kvarter. Knus rødbede chipsene. Brænd skummet med en gasbrænder og pynt med de forskellige ingredienser.

 

Pynt 

Vand og sukker kommes i en gryde og varmes til 120 grader. Pisk æggehviderne stive og hæld den varme sukker i, i en tynd stråle mens der piskes. Pisk ved middel hastighed mens skummen køler af, ca 5 min. Derefter 5 min. ved lav hastighed. Smør den lille kage op med skummet brænd den lidt med en gasbrænder og pynt den. Den store kage glaces efter den har stået mindst 30 min. på frys (kanterne kan godt rettes lidt til, men så skal kagen på frys igen). Inden den lille kage kommer ovenpå, kan man stabilisere den, med nogle plastic eller træ-pinde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *